ΓΗΠΕΔΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ - ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΑΜΦΟΣ

“Αυτό δε τo σιγάν ομολογούντος εστί σου” είχε πει ο αρχαίος τραγικός ποιητής Ευριπίδης. 

Με απλά νέα ελληνικά “Αυτή η σιωπή σου είναι ομολογία”.

 

Αυτή η φράση λοιπόν, ταιριάζει γάντι με την τοπική δημοτική αρχή και την στάση που έχει κρατήσει, τόσο απέναντι στην ονοματοδοσία του γηπέδου, όσο και γενικότερα ως προς τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ μας. 

 

Παρακάτω σας παραθέτουμε με στοιχεία τις 2(!) αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου σε σχέση με το όνομα του γηπέδου. 

Το πιο εύλογο ερώτημα που θα έκανε ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος είναι: “Γιατί 2 αποφάσεις;”

Η επόμενη ερώτηση που κατεβαίνει επίσης μόνο σε λογικούς εγκεφάλους είναι: “Γιατί από τις 27/7/2016 που αποφασίστηκε το γήπεδο να ονομαστεί Άγγελος Ράμφος, δεν έγινε απολύτως τίποτα και φτάσαμε σχεδόν 2 χρόνια μετά στις 29/3/2018 να βάζουν τρικλοποδιά κάποιοι που ακόμα δεν βρίσκουμε ποιοι ήταν;”

 

Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ”αυτοί που δεν βρίσκουμε” τελείως τυχαία πρόσκεινται ενεργά και μη, στην συγκεκριμένη πολιτική παράταξη ή έχουν ταυτόσημες πολιτικές ιδέες. Μάλιστα κάποια πουλάκια του Περιστερίου μας σφύριξαν πως ο λόγος ήταν πολιτικός, καθώς ο αείμνηστος Άγγελος Ράμφος ήταν φανατικός κομμουνιστής. Το τίμημα της ιδιότητας του το ξέρουμε όλοι, όπως όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα γνωρίζει το “λάκκο” που του έσκαψαν στην καριέρα του, λόγω των επιλογών του και που τελικά ποτέ δεν απαρνήθηκε.

 

Θέλουμε να πιστεύουμε πως όλα αυτά είναι υπερβολές και πως μετά τα όσα εμπόδια γνώρισε στην ζωή του ο Άγγελος Ράμφος -λόγω των κομμουνιστικών ιδεών- δεν θα επαναληφθούν εκ νέου και εντός της πόλης μας, πόσο μάλλον τώρα που δεν βρίσκεται στην ζωή.

 

Εδώ λοιπόν τίθενται πολύ βασικά αξιακά ζητήματα, που αν ξεκινήσουμε να τα αναλύουμε θα χαθεί το νόημα. Δεν είναι μόνο η κοροϊδία για το πως διαχειρίζονται τον δήμο και τις ζωές μας κατ’ επέκταση, δεν είναι μόνο που γράφουν τις όποιες δημοκρατικές -λέμε τώρα- διαδικασίες που μας έχουν απομείνει. 

Είναι το θράσος που έχουν να ταΐζουν μια ολόκληρη πόλη ιντερνετικό σανό και να προβάλουν φωτογραφίες-λεζάντες είτε ανύπαρκτων δράσεων κάποιες φορές, είτε επιχορηγούμενων κινήσεων συνήθως, τις οποίες εν τέλει τις παρουσιάζουν και ως δικό τους κατόρθωμα.

 

Δεν θέλουμε να επεκταθούμε για την ώρα σε περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς δεν θέλουμε τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο. 

Δεσμευόμαστε όμως πως, αν σε μία βδομάδα από τώρα δεν δούμε κάποια κινητικότητα με το ζήτημα του γηπέδου, θα βγουν στην φόρα ονόματα και στοιχεία για πολλά που συμβαίνουν στην πόλη μας και που θα μπορούσαν άνετα να κινήσουν ακόμα και το ενδιαφέρον του εισαγγελέα.

 

Όλα βήμα-βήμα…

 

Υγ1. Μην μας αναγκάσετε να το πάμε αλλιώς…

Υγ2. “Ο κύριος Βασίλης Μπέτσης παρακαλείται να επικοινωνήσει με την ρεσεψιόν...”

 

ΓΗΠΕΔΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ - ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΑΜΦΟΣ

 

FENTAGIN 1980