Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Όλες αυτές τις ημέρες που η πύρινη λαίλαπα έπληττε την Αττική, όπου ακόμα και για τα πυροσβεστικά σώματα ήταν κάτι πρωτοφανές, όπως μας έλεγαν, μέλη του συνδέσμου βρίσκονταν μέσα στα μέτωπα της φωτιάς. 

 

Ακόμα ένα βράδυ δίπλα στους ήρωες πυροσβέστες που μια εβδομάδα τώρα δίνουν άνισες μάχες με τις φλόγες για να σωθούν περιουσίες, ανθρώπινες ζωές, ζώα, ότι περνάει από το χέρι τους βρεθήκαμε στα μέτωπα στο Κρυονέρι. 

 

Εμείς με την καθοδήγηση και υπό τις οδηγίες του πυροσβεστικού σώματος προσπαθούσαμε να συνδράμουμε πλάι τους και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Νιώθουμε μεγάλη χαρά και βαθιά συγκίνηση που μας εμπιστεύτηκαν και γίναμε ένα με τους ήρωες πυροσβέστες, πράγματα πρωτόγνωρα για εμάς και εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες. 

 

Τα λόγια τους με δάκρυα στα μάτια για τα σπίτια τους που καίγονταν στον Άγιο Στέφανο και αυτοί να έχουν την δύναμη να είναι στο μέτωπο και να παλεύουν με ότι δυνάμεις τους είχαν απομείνει μας έδινε ακόμα περισσότερη δύναμη και θάρρος.

 

Συνεχίζουμε να βοηθάμε με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο, όπου υπάρχει ανάγκη.

 

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

 

FENTAGIN 1980