ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ

Ενώ ο πλανήτης θρηνεί χιλιάδες νεκρούς και πολλοί συνανθρωποι μας παλεύουν για να βγουν νικητές από αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία, προσπαθώντας να διατηρήσουν τις δουλειές τους και με το μέλλον τους να είναι αβέβαιο, οι υπεύθυνοι για το σπουδαιότερο Λαϊκό άθλημα στον κόσμο έχουν δώσει εντολή για την επανέναρξη του.

Με αφορμή την είδηση για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων σε γήπεδα χωρίς κόσμο, εδώ και λίγες ημέρες οπαδικά group απο διάφορες χώρες στην Ευρώπη δημοσιοποίησαν μια κοινή ανακοίνωση με κεντρικό μήνυμα "Σταματήστε το ποδόσφαιρο - Το ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα χωρίς τους οπαδούς του." 
Η τοποθέτηση αυτή δεν μπορεί παρά να μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Το γεγονός ότι ηδη κάποια πρωταθλήματα στην Ευρώπη ξεκίνησαν και άλλα θα ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα, μας αποδεικνύει πως το άθλημα που αγαπήσαμε απο παιδιά έχει αλλάξει ριζικά. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο πλέον ανήκει σε επιχειρηματίες και διαχειρίζεται με κύριο γνώμονα τα προσωπικά συμφέροντα ανθρώπων που έχουν ανάγει το άθλημα σε μια τεράστια κερδοφόρα βιομηχανία. Tο ποδόσφαιρο μπορεί να ξεκίνησε αλλά μόνο τα οικονομικά συμφέροντα κατεβαίνουν στο γήπεδο.

Όλα αυτά δεν είναι κάτι καινούριο. 
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στις αλλαγές που έχει επιφέρει η ανάμειξη των συνδρομητικων, η στοχοποίηση των οπαδών -της καρδιάς αυτού του αθλήματος- με δυσμενή νομοθετικά πλαίσια και λοιπούς περιορισμούς και οτιδήποτε άλλο σκοτώνει το σπουδαιότερο λαϊκό άθλημα εδώ και πολλά χρόνια.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υγ. Πανό που σηκώθηκαν στην αρχή της φετινή σεζόν με νόημα πιο επίκαιρο απο ποτέ.

FENTAGIN 1980